У Дніпрі «чорні ріелтори» причетні до тяжких злочинів (Фото, відео)

Поліція Дніпра затримала групу «чорних ріелторів», причетних до ряду тяжких злочинів. Зловмисники шахрайським шляхом отримали право власності на нерухомість та незаконно утримували потерпілих у власних будинках. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Співробітники Дніпровського відділу поліції встановили, що складу групи входили троє чоловіків. В ході розслідування з’ясувалося, що вони причетні до смерті 44-річного чоловіка, тіло якого було виявлено у грудні минулого року на вулиці Лужниковій. За висновком експертів, потерпілий помер від тяжких тілесних ушкоджень.

25 травня працівники Дніпровського відділу поліції із залученням поліцейських полку поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання підозрюваних. У результаті поліцейські вилучили зброю, копії та оригінали документів на ім’я різних осіб, в тому числі на ім’я померлого чоловіка. Окрім цього, правоохоронці виявили двох чоловіків, яких зловмисники позбавили волі.

З’ясувалося, що зловмисники шахрайським шляхом заволоділи їх житлом, а самих чоловіків незаконно утримували і змушували працювати на території будинку. Потерпілими виявились 42 – річний чоловік та його 73 – річний батько.

За вказаними фактами слідчі Дніпровського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Всі троє чоловіків затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.