У Дніпрі гамірні заклади перевірятимуть по-новому

У Дніпрі тривають рейди з перевірок занадто гамірних закладів. За останній місяць до мерії надійшло кілька сотень скарг від сусідів нічних клубів і барів. Відтепер до перевірок залучать і Державну установу «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», фахівці якого замірятимуть рівень шуму. Сертифіковані висновки будуть основою для складення адміністративних протоколів. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Як відомо, коли заклад отримує два адмінпротоколи, за цим йде вилучення звуковідтворювальної апаратури, а подальшу долю техніки вирішує суд. Протоколи складають згідно зі 182-ю статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).

Під перевірку рівня шуму потрапляють заклади, на які скаржаться дніпровці. Містяни можуть зателефонувати до поліції або на гарячу лінію мерії.  Рівень шуму вимірюють у квартирі тих, хто передав заявку, та за два метри від фасаду будинку, де розташований заклад.

За законом санітарні норми допустимого шуму для житлових кімнат квартир, житлових приміщень будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для престарілих та інвалідів, спальних приміщень у дитячих дошкільних установах і школах-інтернатах вдень не повинні перевищувати 55 децибел, вночі (з 22:00 до 8:00) – не більше 45 дБ. Для прилеглої до житлових будинків території – вдень до 70 дБ, вночі – до 60 дБ. Для майданчиків відпочинку на території мікрорайонів і груп житлових будинків, будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для престарілих та інвалідів, майданчиків дитячих дошкільних закладів, шкіл та інших навчальних закладів – до 60 дБ.