У Дніпрі громадський транспорт знімають з рейсів (Фото)

У Дніпрі міський департамент транспорту та транспортної інфраструктури в рамках програми «Смерть маршруткам!» розпочав третю хвилю перевірок технічного та санітарного стану автобусів. Наразі особливу увагу приділяють комфортному перевезенню дніпрян в умовах аномальної спеки. За два тижні планують перевірити усі 122 маршрути у Дніпрі. Розпочали з автобусів, що мають кінцеву зупинку на пл. Успенській, а саме: 21, 22, 43, 38, 64-Г, 98, 115. Повідомляють у Дніпровській міській раді.

«Огляд здійснюємо за 22 критеріями. Основні: справність сидінь і люків, цілісність лобового скла та гуми, а також робота кондиціонерів. За кожним з критеріїв йде оцінка – транспортний засіб отримує бали від 0 до 12. Виявляючи недоліки, ми висилаємо до відповідних АТП претензії на їх виправлення», – розповів спеціаліст сектору контролю департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Іван Васючков.

Перевірки проводять у міжпіковий період, тож вони не заважають роботі транспорту. Пасажири задоволені таким контролем мерії, а також радіють, що стало більше автобусів великої місткості: «У них набагато більше місця, особливо у спеку у них легше дихати», – каже дніпрянка Надія.

А містянка Олена зазначає, що великі автобуси кращі за технічним станом, і додає: «Подібні перевірки необхідні, бо раніше у маршрутці їдеш і відчуваєш себе тюлькою. Зараз же набагато легше, тим паче у спеку».

Відзначають дніпряни і безпечність великих автобусів: «Добре, що у нашому місті впроваджують таку програму. Особисто мені спокійніше їздити у «лоцманах»», – каже мешканка Альона.

У рамках програми «Смерть маршруткам!», яка стартувала ще у вересні 2019 року, за дві попередні хвилі було знято з рейсів близько 40 транспортних засобів. Окрім цього, за цей період замінили близько 300 маршруток на 160 автобусів великої місткості.