У Дніпрі медики прийняли унікальні пологи

У Дніпропетровському обласному перинатальному центрі – унікальний випадок. Мрію про довгоочікуване материнство допомогли втілити 22-річній Вікторії. Дівчина – із вродженою важкою патологією. Деталі розповіла директор закладу Людмила Падалко.

«Я працюю 45 років, але у моїй практиці такий випадок – вперше. У породіллі – складна патологія. Ми збирали лікарський консиліум, радилися з професорами – як бути, адже природні пологи в такому випадку – неможливі. Альтернатива – кесарів розтин, та постало питання у знеболенні. Класичний варіант не підходив за станом здоров’я», – розповіла Людмила Падалко.

Вихід знайшли – анестезіологи зробили пацієнтці внутрішньовенне знеболення, а акушери – місцеве. «Комбіноване знеболення дозволило провести операцію. Вона тривала 53 хвилини, – зазначила Людмила Падалко. – Ми мали діяти дуже швидко, тому що пацієнтка у лежачому положенні більше б не витримала».

Завдяки зусиллям лікарів на світ народився здоровий хлопчик. «Дуже вдячна лікарям Центру, адже з моїм діагнозом за мене не бралися у жодній клініці. Я сама з Жовтих Вод, – поділилася породілля Вікторія Капкаєва. – Перше, що я сказала після наркозу, це «З дитиною все гаразд?», мене тільки це хвилювало. Коли почула голос чоловіка та синочка – напруга спала. Саме щастя!».

Довгоочікуваного первістка батьки назвали Максимом. «Хотілося, мабуть, уперше повірити в диво. І нам це вдалося. Син – найкращий подарунок у моєму житті», – зазначив молодий батько, чоловік Вікторії Дмитро.

Нині унікальна матуся – під наглядом лікарів. «Вікторія дуже відповідально ставиться до материнства. Свого хлопчика вона годує грудьми, що не всім до снаги. Це ще одна її перемога», – наголосила завідуюча відділенням реанімації центру Олена Максимова.

Загалом з початку року у Центрі народилося вже 1244 малюка, серед яких 35 двієнь та дві трійні.