У Дніпрі модернізують зовнішнє освітлення

У Дніпрі попри складні часи та економічні виклики продовжують системно вирішувати нагальні проблеми мешканців. Наразі комунальники модернізують зовнішнє освітлення по вул. Дніпросталівській, яке було відсутнє тут близько 30 років.

За словами начальника виробничо-технічного відділу комунального підприємства «Міськсвітло» Андрія Кравця, це ділянка від вулиці Осінньої до залізничного переїзду на ж/м Північний. На житловому масиві свого часу вже реалізовано проєкт з модернізації вуличного освітлення.

«За довгі роки відсутності зовнішнього освітлення по вул. Дніпросталівській елементи мережі стали несправними чи були розграбовані. Мешканці звернулися до міського голови, щоб відновити освітлення, оскільки великий потік транспорту тут завжди, та й пішоходи є, оскільки поруч підприємства. Наше підприємство отримало відповідні доручення, тож виконуємо роботи. Замінюємо старі опори на нові (192 од.), монтуємо нові кронштейни (192 од.) та встановлюємо нові енергоощадні світлодіодні світильники (384 од). Для керування освітленням монтуємо дві нові шафи. Загалом довжина лінії зовнішнього освітлення по цій вулиці становить близько 6 км. До кінця грудня плануємо усе закінчити», — розповів Андрій Кравець.

Він також додав: «Після завершення робіт освітлення по вул. Дніпросталівській плануємо подавати на 30 % як і в усьому місті».

Водночас начальник району № 3 КП «Міськсвітло» Олег Коротушенко додав: «Щодня на цьому об’єкті працює три одиниці техніки і бригада з 12 працівників. Тут достатньо великий потік транспорту курсує щодня, є підприємства, працівники яких користуються зупинками громадського транспорту. Тож з освітленою вулицею буде зручно як водіям, так і пішоходам».