У Дніпрі музей запрошує школярів провести свята разом

Цьогоріч до свят Дніпропетровський художній музей підготував проєкт «Новорічні барви». Він включає інтерактивні екскурсії, квести та майстер-класи. Вони розраховані на школярів різного віку.

«Художній музей запрошує школярів провести свята разом. Там підготували дуже цікавий проєкт – «Новорічні барви». Це пізнавальні розваги, підібрані для учнів різного віку – від наймолодших до старшокласників», – повідомили в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Для відвідувачів молодшого шкільного віку – інтерактивна екскурсія-гра «Новорічні пригоди Ляпки». Діти дізнаються про новорічно-різдвяні атрибути, які ховаються в музейних картинах. Після – майстер-клас з виготовлення вертепної маски.

Для школярів середніх та старших класів «Святочна квест-історія з домовиком». Учасники відшукають загадкові предмети на полотнах і знайдуть зв’язок з картиною Михайла Ромадіна «Тітка Маша та домовик». Також вони дізнаються більше про цього митця. Діти візьмуть участь у святкових ворожіннях – жартома зазирнуть майбутнє.

Ще один варіант – інтерактивна екскурсія-гра «Таємниці кольорів». Розгадуючи ребуси та загадки, діти знайомляться з дивовижними перетвореннями кольору та світла. Наприкінці школярів чекає майстер-клас з виготовлення ароматної новорічної листівки.

Проєкт «Новорічні барви» триватиме з 13 грудня до 17 січня. Записатися можна за телефоном: (056) 746-26-80.