Mother holding hand of little daughter with backpack outdoors

У Дніпрі на батьків складають протоколи

За останні тижні у Дніпрі почастішали випадки недбалого ставлення батьків до власних дітей. Про це заявив начальник відділу зав’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Павло Карманов.

Беручи до увагу статистику, на 2017 рік припало 3292 складених протоколів за статтею 184 кодексу України про адміністративне правопорушення, а у січні 2018 року кількість протоколів дорівнювала 252.       

Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в області Анна Карпеченкова зазначила, що за злісне невиконання батьківських обов’язків, котрі мали тяжкі наслідки, окрім  адміністративної відповідальності передбачено також і кримінальну.

Яскравим прикладом безвідповідального батьківства стала недавня ситуація, коли не тверезі батьки з маленькою дитиною, повертаючись із святкування, обрали різний шлях. Потрапивши до дому та переконавшись у відсутності чоловіка й доньки, схвильована жінка викликала поліцію. Правоохоронці провели пошукову операцію, внаслідок якої знайшли батька, котрий лежав у снігу в не тверезому стані, дитини поруч не було. Через деякий час, опитавши небайдужих перехожих, патрульні отримали інформацію про чоловіка, котрий знайшов дівчину. Той, у свою чергу, залишив контактний номер та адресу свого перебування у найближчому магазині. Дитя було знайдене здоровим та не пошкодженим.

Сьогодні у Дніпрі працює 3 центри соціально- психологічної реабілітації, в яких 70 % присутніх там дітей мають батьків. Такі центри виконують роль тимчасових інтернатних закладів, у яких діти можуть перебувати до 9 місяців у випадку втрати батьків, або розгляду справи.        

Анна Кравченко