У Дніпрі на маршрут вийдуть нові – старі трамваї (Фото)

У Дніпрі вже наприкінці серпня вийдуть на маршрути 7 нових трамвайних вагонів. Раніше вони були у використанні в Німеччині. Зараз у комунальному підприємстві «Дніпровський електротранспорт» їх готують до роботи в Дніпрі: переобладнують, фарбують, за необхідності реставрують всередині. Загалом у міста є домовленість про придбання 20 вагонів із Німеччини, зокрема й цих 7. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Враховуючи те, що вік деяких трамваїв, які рухаються містом, перевищує 50 років, ми прийняли рішення придбати 20 одиниць трамваїв у Німеччині. Вартість одного з урахуванням доставки, розмитнення і т.д. складає 39 тис. євро. Раніше вартість була вища, проте після переговорів нам вдалося отримати знижку в розмірі 5 тис. євро за кожну одиницю. Наразі ми проводимо модернізацію перших 7 вагонів, які Дніпро вже отримав. Такі самі трамваї зараз їздять по німецькому місту Лейпциг», – розказав заступник міського голови Михайло Лисенко.

Ще 8 нових вагонів теж вже знаходяться в Дніпрі. Зараз триває оформлення документів. П’ять вагонів мають поставити до кінця липня.

«Після ремонтно-відновлювальних робіт трамваї зможуть нам прослужити щонайменше ще 10 років. У нас є відповідний досвід придбання трамвайних вагонів, і вони можуть служити й 15 років», – додав директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.