У Дніпрі нагородили найактивніших донорів

У Дніпрі до Всесвітнього дня донора крові (14 червня, — ред.) в одній з міських лікарень нагородили найактивніших донорів. Таких більше ніж 50. Вони отримали подяки від медзакладу та подарунки від партнерів.

Серед тих, хто отримав нагороду, і поліцейський Вадим Баранець. «Кров я намагаюсь здавати кожні пів року. По-перше, я краще себе відчуваю, адже кров таким чином оновлюється. По-друге, зараз багато поранених і це можливість їм допомогти. Для людини це вимагає лише пів години, а комусь це може врятувати життя», — каже Вадим Баранець.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Регулярна гостя центру забору крові  в цій міській лікарні Дніпра і пані Світлана. Жінка каже, що намагається регулярно здавати кров, аби допомогти пораненим  військовим.

Якщо людина планує стати донором, спочатку необхідно упевнитися, що ви не маєте протипоказань. Здавати кров можуть здорові люди віком від 18 років і вагою від 50 кг. З повним  переліком абсолютних і тимчасових протипоказань можна ознайомитись на сайті Верховної Ради України – https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0896-05#Text

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!