На Дніпропетровщині працюватиме медзаклад нового зразка (Фото)

Енергоефективна будівля, комфортні приміщення та сучасне медобладнання – за таким стандартом у селах Дніпропетровщини будують амбулаторії сімейної медицини. Медзаклад нового зразка матимуть і понад 2 тис мешканців Шестірні та 8 сусідніх сіл Широківського району. Зараз його будівництво – у розпалі. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Під приміщення Шестірнянської амбулаторії колись виділили три невеличкі кімнати у будівлі сільради, зведеної ще у 1914 році. Воно давно не відповідало сучасним вимогам. Тож будівництву нового медзакладу, що розгорнулося у центрі села, зраділа вся громада.

«Із нетерпінням чекаємо на відкриття нової амбулаторії. Нарешті матимемо якісне медобслуговування. Сподіваємося, до нас приїдуть працювати молоді кваліфіковані кадри», – поділилася місцева Світлана Калініченко.

Фасад будівлі майбутньої амбулаторії вже готовий. Зараз підрядники утеплюють цоколь. Всередині у розпалі – малярні роботи. Стіни готують під фарбування, монтують стелю. У коридорі кладуть кахель.  В амбулаторії облаштують лабораторію, маніпуляційну з денним стаціонаром, кабінети щеплень та фізіопроцедур. Планують відкрити й аптечний пункт – до сьогодні в селі аптеки немає зовсім.

Будівельники приводять до ладу і навколишню територію. Її облаштовують тротуарною плиткою. На Дніпропетровщині сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини вже відкрили у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці.