У Дніпрі провели оновлення у міському соціальному гуртожитку (фото)

У Дніпрі провели оновлення у міському соціальному гуртожитку: закупили 30 комфортних ліжок і підготували дві кімнати для нової соціальної послуги – у закладі зможуть жити молоді матусі з немовлятами. Зараз тут мешкають 22 людини.

«Із січня у нас зможуть жити матері-одиначки від 18 до 23 років, які опинилися у складній життєвій ситуації (обов’язково з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) та перебували у закладі «Мамине щастя». Тобто після закінчення строку проживання там, можна бути у нас, щоб знайти роботу чи житло. Поки мама відсутня, малеча зможе бути на той час у садочку чи яслах, що поряд (у нас є вже домовленість із закладом)», – розповів директор КЗ «Дніпровський міський соціальний гуртожиток» Віталій Сова. Кімнати для соцпослуги облаштовані ліжками для мами та малечі, декількома шафами, є дитячі стільці та горщики.

соціальний гуртожиток_Дніпро

Ксенія Рудь, яка декілька років проживає у гуртожитку, радіє комфорту: «Я приходжу сюди поспати, адже навчаюсь в університеті, а потім працюю. Оновити ліжка дуже хотілося. Зараз набагато комфортніше – я висипаюсь, а це найголовніше».

соціальний гуртожиток_Дніпро

У міському соціальному гуртожитку можуть тимчасово проживати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, від 15 до 18 років, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років.

соціальний гуртожиток_Дніпро

«Проживання тут безкоштовне. Є кухня, душові, пральня та навіть спортзал, але головна умова: забезпечувати себе продуктами та одягом треба самостійно. Тут живуть за розкладом – як у стандартних гуртожитках. Крім того, ми допомагаємо з пошуком роботи та так званою соціалізацією, щоб людина швидко змогла почати самостійне життя поза стінами нашого закладу», – підсумував Віталій Сова.

соціальний гуртожиток_Дніпро