У Дніпрі ремонтують підпірні стіни у різних районах міста

У Дніпрі розпочали поточний ремонт парапетної частини підпірної стіни на вулиці 6-ї Стрілецької дивізії. Причина – зношеність. Якщо б стіну залишили без уваги, то її частини згодом відвалювалися б просто на проїжджу частину, загрожуючи здоров’ю та життю людей, які там їздять.

Попереднє обстеження підпірної стіни показало, що ремонтувати необхідно лише її парапетну частину, нижня частина має міцну будову та оновлення не потребує. Загалом буде відновлено 187 погонних метрів конструкції.

«На цій конструкції ми бачимо оголену арматуру, яка частково вже поіржавіла. Згодом це призводитиме до швидкого руйнування стіни. У ході ремонту працівники встановлять додатковий шар арматури, який заллють міцним бетоном, зверху стіну заплетуть арматурним поясом і знову забетонують. Після цього стіну зашпаклюють та пофарбують. Така конструкція має простояти ще 30 років мінімум»,- зазначив головний інженер підрядної організації Максим Рогозинський.

Загалом у місті відремонтують 8 підпірних стін у різних районах міста. Наразі, окрім вулиці 6-ї Стрілецької дивізії, ремонт розпочали на вулиці Політаєва, 2.

Після проведення тендерів до ладу приведуть ділянку на Січеславській Набережній (400 метрів від Фестивального причалу до пішохідного моста), укріплять стіну біля Дніпровського ліцею інформаційних технологій ДНУ, що на вулиці Шевченка, 8, на житловому масиві Сокіл-1, біля будинку № 1, на перехресті вулиць Святослава Хороброго та Короленка, на Запорізькому шосе, 60, на Крутогірному узвозі в районі будинку № 14.