У Дніпрі шкільні їдальні «підгодовують» тварин (Фото)

У Дніпрі залишки їжі зі шкільних їдалень передають тваринам, що перебувають у притулках. З такою ініціативою виступила компанія, яка організовує харчування майже в усіх школах міста. Повідомляють у прес-службі міської ради.

У їдальнях залишаються недоїдки, лушпайки від овочів, а якщо діти захворіли і клас тимчасово закрили, то й повноцінна їжа може залишитися. Її не можна використовувати наступного дня. Тож на пост у соціальних мережах із пропозицією забирати цю їжу відгукнулися притулки «Друг» та «Пегас». Щодня вони забирають недоїдки і годують ними тварин.

Волонтери з притулків забирають їжу із декількох закладів освіти, що розташовані якнайближче. Директор притулку «Пегас», волонтер Олена Русіна каже, що така допомога від шкіл – гарна економія для закладу.
«У нашому притулку мешкає багато тварин: це і єноти, і коні, і кози, і коти, й собаки. Лише дорослих собак у нас понад 200, цуценят – 50. Щоб їх нагодувати, потрібно близько 350 літрів їжі щодня. Школи надають нам 150 літрів. Із цих недоїдків варимо кашу для дорослих та здорових собак», – зазначила Олена Русіна.