У Дніпрі студенти незвично відзначили Гелловін (Фото)

Студенти факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на Гелловін провели благодійний ярмарок, усі кошти від якого будуть передані вихованцям міського дитячого будинку №1.

2_DSC08888_a

Це перший доброчинний захід на новоствореному факультеті. Ініціатором його проведення виступила рада студентів. Протягом тижня члени соціального та культурно-масового комітетів спільно розробляли концепцію цього тематичного заходу, який проводився 31 жовтня, напередодні Дня всіх святих. Організатори власноруч виготовляли прикраси для декорації приміщення, облаштовували тематичну фотозону, готували святкові страви…

І все в них вийшло по-студентськи яскраво і креативно! Ще на вході гостей зустрічали святкові персонажі в стилізованому вбранні, привітно запрошуючи скуштувати студентські смаколики. Запропонована випічка, й справді, задовольнила би смаки будь-якого гурмана, адже для продажу студенти приготували смачні оригінальні солодощі – печива, тістечка, кекси, цукерки, прикрашені відповідними тематичними малюнками.

3_DSC08928_a

«Кожен студент продемонстрував на ярмарку свій кулінарний хист, як міг. Ось я, наприклад, готував еклери, – зізнався третьокурсник Максим Луста, член ради студентів новоствореного факультету. – Ми заздалегідь не ставили учасникам жодних умов – кожен готував щось своє, те, що вміє. Головне, аби було зроблено смачно і з душею. Адже метою нашого заходу є, насамперед, благодійна допомога тим, кому вона найбільш необхідна. А саме дітям з дніпровського дитячого будинку №1, якими традиційно опікується наш університет. Усі внески на ярмарку абсолютно добровільні. Відвідувачі можуть придбати приготовані нами страви чи просто зробити пожертву у спеціально відведену скриньку. За попередніми домовленостями з керівництвом дитбудинку, в залежності від того, яку суму нам вдасться зібрати, ми або спрямуємо її на рахунок закладу, або самостійно придбаємо якісь корисні речі для розвитку дітей, – пояснив майбутній медик. – Особисто я дуже вдячний кожному, хто відчув потребу допомогти і прийшов сьогодні до нас. Захід, дійсно, вийшов таким, яким ми його й планували», – додав Максим.

Благодійну ініціативу студентів повністю підтримало керівництво факультету, адже хотіло, щоб початок студентського життя на новому факультеті запам’ятався яскравою подією. «Крім того, під час приготувань ми прагнули згуртувати власний колектив і створити у ньому святковий настрій. І нам було приємно пересвідчитися, що коли на нашому факультеті є так багато людей, які хочуть це робити, він буде довго жити», – відзначили на факультеті.

Інформаційно-аналітичне агентство

ДНУ ім. Олеся Гончара