У Дніпрі триває медичний огляд школярів

У Дніпрі триває медичний огляд школярів перед початком навчального року. Цьогоріч попри російську агресію процедура не змінилась. Як і торік увесь огляд триває згідно з Програмою медичних гарантій і є безкоштовним. За словами сімейної лікарки Маргарити, після огляду педіатр чи сімейний лікар має видати необхідну для школи довідку, де, зокрема, зазначить групу для занять фізкультурою.

«Перед вступом до школи майбутні першокласники мають пройти медичний огляд із залученням вузьких спеціалістів: стоматолог, дитячий хірург, ортопед та офтальмолог. Також здається аналіз на гемоглобін і вже потім сімейний лікар надає довідку № 086 (1 та 2). А вже другі, треті, четверті та п’яті класи проходять лише сімейного лікаря. В 11 років знову потрібно пройти огляд у дитячого офтальмолога, стоматолога, хірурга, ортопеда та здати аналіз на гемоглобін. У віці 12-13 – лише сімейний лікар, у 14-15 – стоматолог, з 15 років – флюорографія та дитячий хірург. Щодо інших оглядів вузьких спеціалістів вирішує сімейний лікар», – зазначила пані Маргарита.

Марія щороку разом з донькою приходить на огляд. Каже, це важливо не тільки для школи, а для неї як мами – щоб переконатись що з донькою все гаразд.

«До лікарів записатись неважко, ми обов’язково проходимо весь комплекс. Вважаю, що це важливо для кожної дитини. Свою доньку воджу перевіряти зір, адже зараз з’явилось багато різних гаджетів, тож стежу пильно за цим».