У Дніпрі тривають перевірки човникових станцій (фото)

У Дніпрі перевіряють човникові станції у прибережній смузі на вільний доступ містян до води. Інспектують об’єкти співробітники комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради. Вони перевірили човникову станцію «Буревісник», що по вул. Маршала Малиновського, 83. Територія обнесена повністю парканом, охоронці пустили інспекторів лише у зону, де стоять так звані гаражі, що перекривають доступ до річки.

човникові станції_Дніпро

«Тут є будиночки, зведені на прибережній смузі. Вони там не повинні розташовуватись. Доступ до берега та всієї території заборонений, ще й лякають собаками. Договір на оренду землі тут закінчився ще десять років тому. Люди залишають тут свої човни, платять оренду, але якщо щось станеться, то ніхто відповідальності нести не буде, бо ця станція незаконна», – повідомив головний інженер управління КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Анатолій Бересток.

човникові станції_Дніпро

У комунальному підприємстві зазначають: ці станції повинні мати договір на оренду землі, журнали виходу і заходу човнів (щоб всі були розміщені за затвердженим планом), договір на вивезення сміття. І головне – пускати людей до прибережної зони.

човникові станції_Дніпро

«У нас два десятки човникових станцій по місту, але, на жаль, лише 10 % мають договори та не обносять парканом зону, пропускають людей. Станція «Буревісник» поділена на зони – у більшості стоять ящики для човнів, а далі так званий елітний ряд, де звели будиночки для відпочинку людей. Територія охороняється собакою, яким і лякають», – показав інспектор КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Владислав Шидловський.

човникові станції_Дніпро

Поки спеціалісти чекали на поліцію, приїхав і начальник станції Леонід Островець: «Закон України про вільний доступ до води знаю, проте не пускаємо на територію людей, бо там човни, які є чужою власністю».

човникові станції_Дніпро

Він надав з документів план території трирічної давнини. Пройтися всією станцією все одно забороняв. Коли приїхали правоохоронці, спеціалісти КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради написали заяву.

човникові станції_Дніпро

«Ми добиватимемося, щоб містяни гуляли вільно біля води», – сказав Анатолій Берестюк.