У Дніпрі тривають ремонтні роботи на Новому мості

У Дніпрі на Центральному мості тривають ремонтні роботи. Перейти до реконструкції другої частини переправи генпідрядники планують вже у серпні. Повністю міст не перекриватимуть.

Щодня тут працюють близько 80 ремонтників. На переправі встановлене спеціальне оснащення, що дає робітникам можливість спускатися під неї. Наступного тижня планують спорудити додатковий такий комплекс.

Новий міст_ремонт

Водночас після «розтину» споруди, що засвідчив подекуди геть жалюгідний стан її балок і опор, підрядники продовжують знаходити нові руйнування. Наприклад, за понад півстоліття експлуатації без ремонту бетон, який вкриває міст, кришиться просто в руках.

Новий міст_ремонт

Ремонтники вже закінчили реконструкцію семи балок. Під час ремонту одну з найбільш ушкоджених балок підсилять підтримувальною стрічкою з вуглепластику. Після цього конструкція прослужить не менше 20 років.

Новий міст_ремонт

«Якби ми залишили її в такому стані, вона б і надалі прогиналася. І за рік-два могла б просто впасти», – розповів директор генпідрядної організації Михайло Світлинець під час огляду мосту 9 червня.

Загалом планують реконструювати близько 70 балок. На переправі також частково встановили бетонні відбійники й розпочали розширення її країв.

Новий міст_ремонт

Також два тижні тому мер Дніпра Борис Філатов особисто переконався, в якому стані перебуває підводна частина Центрального мосту. Під час інспекції водолази Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) обстежили опори під водою. За їхнім висновком, ця частина конструкцій – у задовільному стані.

Нагадаємо, що капітальний ремонт Центрального мосту в Дніпрі стартував на початку цієї весни. Із 1966 року це – перші масштабні роботи з відновлення переправи. Завершити реконструкцію планують до кінця року.