У Дніпрі відкрили нову смугу перешкод для дресирування собак (фото)

У Дніпровському центрі дитячої та юнацької творчості (вул. Космонавтів, 8) з’явилася нова смуга перешкод для дресирування собак «Аджиліті», а також оновили кабінет для клубу «Юних кінологів», зокрема, там з’явилось спеціальне обладнання. Гурток працює вже майже 40 років. До цього діти займалися на саморобному обладнанні, яке виготовили працівники центру.

смуга перешкод для дресирування собак

«Звісно, вихователі допомагали дітям та робили смуги перешкод, на яких собаки тренувалися. Але для того, щоб конкурувати з іншими містами, виходити на високий рівень не лише в Україні, а й за кордоном, потрібно професійне обладнання, яке юні кінологи зараз отримали. Наші вихованці і до цього ставали переможцями всеукраїнських конкурсів і виставок у Європі, а зараз зможуть покращити результати», – зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

смуга перешкод для дресирування собак

Методистка центру дитячої та юнацької творчості Світлана Цариніна додала, що з дітьми та їхніми собаками працює професійний тренер-кінолог: «Дітей навчають, як правильно піклуватися про тварин, чим годувати, як дресирувати, навчають циркових трюків та як представляти собак на виставках. Усього у клубі навчається 50 дітей з різними собаками: і породистими, і дворовими. Уроки у клубі безкоштовні. Із новим обладнанням заняття проходитимуть ефективніше».

смуга перешкод для дресирування собак

На смузі перешкод «Аджиліті» представлені такі знаряддя для дресирування собак: «Бум», «Гойдалка», «Бар’єр легкоатлетичний», «Гірка», «Слалом», «Жорсткий тунель», «М’який тунель», «Шина», «Горизонтальна драбина», «Стрибок у довжину». Це був проєкт Бюджету участі, який переміг торік. Його вартість склала майже 200 тис. грн, за нього віддали голоси 926 дніпрян.

смуга перешкод для дресирування собак

Анна Лимар зі своїм собакою Масею у клубі «Юні кінологи» вже декілька років: «Про клуб я дізналася випадково, коли гуляла з Масею. Мені дуже подобається, що собака соціалізується, спілкується з іншими тваринами. Мій собака навчився циркових номерів, вивчив деякі команди».

смуга перешкод для дресирування собак