У Дніпрі відкрили виставку з казково-світськими образами (Фото)

У Музеї українського живопису у Дніпрі відкрили виставку робіт Леоніда Берната – художника, що змішує православні, радянські та казково-світські, образи. Дотепний комбінатор, насмішкуватий деструктор, одухотворений міфотворець. Балансує між елітними знаннями і живими враженнями від репродукцій у журналах.

виставка Леоніда Берната

Художня мова, цього химерного казкаря із дитячим поглядом на життя зачаровує. Його левкаси коштують великих грошей і за ним клієнти вишукуються у черги. В його роботах завжди присутній артистизм. Художник відчуває попередні естетичні епохи як витоки своїх власних пластичних пошуків і тепер у своїй творчості створює особливий світ, видимий лише йому – несподіваному спадкоємцю особливих знань попередніх майстрів.

виставка Леоніда Берната

«Його називають дивний, вразливий, рухливий, дотепний, наскрізь уявний художник. Тому, що Леонід Бернат створює світ, який значно кращий за реальний. Тут неможлива залежність від категорій, тут речі і мрії переливаються один в одного, зблискуючи червоними діамантами у своєму плинному русі. Це  казкар, дивакуватий, але довершений у формі. Неначе якийсь здитинілий євангеліст», – повідомляють у прес-службі музею.

виставка Леоніда Берната

Душевність — не сама  рушійна сила сучасного мистецтва, але й не сама руйнівна і депресивна. Саме тому твори Берната обожнюють діти та жінки. Все молоде  і життєдайне. Корпус робіт Леоніда Берната — живопис, левкаси, оригінальні дизайнерські проекти, творча фотографія — лише збагачують наш світ, надають йому широти і захвату від нього.