У Дніпрі Володимир Зеленський проїхався тролейбусом по відремонтованому Центральному мосту

До Дніпра із робочою поїздкою завітав Президент України Володимир Зеленський. Він проїхався на тролейбусі оновленим маршрутом №14, який щойно запустили з нагоди Дня міста. Шлях із середмістя до житлового масиву Сонячний пролягав через відремонтований Центральний міст.

«Ми їхали мостом. Те, що я бачу: міст зроблено в строки. Але якість ремонту ми не можемо зараз оцінити. Я звернусь до спеціальної комісії, вона зробить висновки. Я побачу: недоліки приховали, або навпаки – нині хтось придирається до мера. Дайте мені деякий час на справедливе рішення», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

За словами  директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Ігоря Маковцева, тролейбусний маршрут № 14 курсуватиме як і раніше – з житлового масиву Сонячний до вул. Глінки та навпаки. Проте тепер інтервал руху тролейбусів в годину пік скоротиться щонайменше втричі – із 25-30 до 7-8 хвилин. Все – завдяки новій контактній мережі для тролейбусів, яку обладнали під час ремонту Центрального мосту.

«Раніше із центру до житлового масиву Сонячний та назад курсували лише два тролейбуси. Вони їздили на автономному ходу, тобто періодично потрібен був час на підзарядку. Завдяки новій мережі це не знадобиться. До того ж, кількість машин на маршруті збільшилася вдвічі – тепер тут курсуватимуть чотири «рогаті». Завдяки цьому містяни витрачатимуть менше часу на очікування тролейбуса», – пояснив ­­­­­­­­­­­­­Ігор Маковцев.

До кінця 2020 року місто отримає 45 сучасних тролейбусів, додав він. 12 з них – на автономному ходу. Планують запустити кілька нових маршрутів, зокрема, на житловий масив Перемога-6 та у Придніпровськ.