У Дніпрі встановили нові тарифи на воду

Із 1 січня 2022 року у Дніпрі діє новий тариф на послуги водопостачання та водовідведення. Відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (від 22.12.2021 року), за кубічний метр водопостачання дніпряни сплачуватимуть 18,16 грн, водовідведення – 13,20 грн.

«Підвищення ціни на послуги водопостачання та водовідведення пов’язані зі збільшенням мінімальної заробітної плати, подорожчанням реагентів та електроенергії», – зазначила начальниця управління «Водозбут» КП «Дніпроводоканал» Ольга Дробчак. Крім того, у платіжках містян з’явиться ще одна графа – абонентська плата. Дніпряни і раніше оплачували цю послугу, але вона була включена у тариф. Зараз НКРЕКП виокремила цей платіж.

«Абонентську плату дніпряни сплачуватимуть, якщо вони мають індивідуальний договір на послуги водопостачання та водовідведення. Розмір цієї плати розраховуватиметься індивідуально для кожного абонента. Розрахунки доволі складні: із формулами можна ознайомитися на сайті нашого комунального підприємства (https://vodokanal.dp.ua/abonentska-plata/). При цьому встановлено, що максимальний розмір абонентської плати становить 35,19 за кожну із послуг. Тобто сумарно за водопостачання та водовідведення абонентська плата може становити не більше ніж 70,40 грн на місяць», – зазначила начальниця служби правового забезпечення КП «Дніпроводоканал» Світлана Скобелєва.