У Дніпрі з’явиться новий веломаршрут (фото)

У Дніпрі побудують веломаршрут від центру до парку Шевченка. Проєкт реалізовуватимуть у три етапи. У рамках першого на Січеславській Набережній вже створили нову велодоріжку. Розпочинається вона від вулиці Крутогірний узвіз і тягнеться до зупинки громадського транспорту «Фестивальний причал». Велодоріжку побудували у рамках реконструкції частини вулиці Січеславська Набережна. Тож тут паралельно упорядковують паркувальний простір і пішохідні зони.

велодоріжка_Дніпро

«Цією велодоріжкою ми починаємо великий етап будівництва велоінфраструктури у Дніпрі. Восени ми розроблятимемо загальну концепцію в масштабах цілого міста. Наразі ж жодна вулиця, яку капітально ремонтуватимуть, не робитиметься без урахування умов для створення велодоріжок», – сказав головний художник Дніпра Сергій Білий.

велодоріжка_Дніпро

Зі свого боку засновник спільноти «Urban Dnipro» Руслан Ширінов розповів про деталі у реалізації проєкту будівництва веломаршруту: «Велодоріжку за габаритами зробили тут згідно з державними нормами, тобто мінімальна ширина для комфортного руху в обидва боки має становити мінімум 2,5 метри. Тут так і є. У рамках першого етапу побудовано більш ніж 200 метрів. Залишилось нанести розмітку та встановити антипаркувальні стовпчики. У рамках реалізації другого етапу велодоріжку продовжать на відрізку від вулиці Крутогірний узвіз до вулиці Нірінберга та від зупинки громадського транспорту до вулиці Ливарної. На третьому – доріжку будуватимуть від центрального торговельного центру до вулиці Нірінберга, а потім уздовж всієї вулиці Ливарної до самого парку Шевченка».

велодоріжка_Дніпро

велодоріжка_Дніпро