У Дніпрі зафіксовано 517 випадків захворювання на коронавірус

За минулі вихідні у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 44 особи. Станом на 30 червня у місті офіційно зафіксовано 517 випадків захворювання на коронавірус. 389 людей вже одужали. Семеро пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Наразі маємо 215 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 30 червня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.

Вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1735 виїздів та оглянули 5575 осіб, у 365 з них виявили COVID-19.

«Зі спекою у багатьох із нас з’являється бажання вийти на пляж чи піти до басейну – покупатися та позасмагати. Тому постає питання: чи можливо підхопити коронавірус на відпочинку. На сьогодні не існує доказів, що вірус можна підхопити через воду. Найбільший ризик – це скупчення людей та неможливість тримати дистанцію. Тому давайте не забувати про необхідність уникати великого скупчення людей, дотримання соціальної дистанції у 1,5 -2 метри. Надавайте перевагу відпочинку на відкритій воді та намагайтесь не торкатись парасольок чи шезлонгів, які є на пляжі або біля басейну. Не забувайте використовувати антисептики», – сказала Альона Олексенко.