У Дніпрі зареєстровано 541 випадок коронавірусу

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 73 особи. Станом на 10 липня у місті зареєстровано 541 випадок коронавірусу, 474 людини вже одужали. Удома лікуються 30 осіб, у стаціонарі – 37 (з них 19 перебувають у лікарні № 21). Про це під час пресконференції повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Тетяна Мартиненко.

Пацієнтів з пневмонією госпіталізують у міські клінічні лікарні № 4, 6, 9, 16 і також у дитячу № 6. На сьогодні у цих медичних закладах перебувають 63 людини з пневмонією, з яких 9 дітей. Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони обстежили 6 030 осіб. Позитивні результати – у 371 людини.

За словами головної спеціалістки, у лікувальних закладах наявні засоби індивідуального захисту, дезінфектори, медичне обладнання для допомоги хворим з коронавірусною інфекцією.

«Лабораторне тестування на COVID-19 проводиться за допомогою методів полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА). Лікар визначає, який саме метод використовувати у тій чи іншій ситуації. За бюджетні кошти такі дослідження безкоштовно проводяться пацієнтам з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, з пневмонією, особам, які контактували з підтвердженим випадком. А також тим, хто потребує планової госпіталізації/операції, медичним працівникам, працівникам Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, фармацевтам. Наразі проведено 2 910 досліджень методом ІФА», – зазначила Тетяна Мартиненко.

Вона також нагадала про дотримання карантинних заходів: ретельно мити руки, оброблювати їх антисептиком, носити маски чи респіратори, дотримуватися соціальної дистанції.