У Дніпрі завершилася “Студентська весна”

30 травня у Дніпрі, в парку ім. Т. Шевченка, відбувся гала-концерт міжвишівського фестивалю самодіяльної творчості «Студентська весна-2018». У першому турі фестивалю, який проходив протягом квітня та травня, взяли участь 10 закладів вищої освіти. 3,5 тис. учасників показали понад 200 номерів для 5 тис. глядачів. Журі відібрало лауреатів для участі в гала-концерті та за результатами оцінювання визначило переможців «Студентської весни-2018». Про це повідомили у прес-службі міської ради.

«Студентська весна» проводиться у Дніпрі з 1969 року. Цей захід став традиційним. З минулого року переможці конкурсу отримують грошові призи. Гран-прі – 51 тис. грн, І місце – 34 тис. грн, ІІ місце – 25,5 тис. грн, ІІІ місце – 17 тис. грн. Це значні суми, які студенти зможуть витратити на розвиток своїх колективів. Багато хто каже, що сьогодні молодь не відривається від своїх гаджетів. Та це неправда, ми бачимо, що молодь любить брати участь у творчих фестивалях», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Цього року володарем гран-прі став Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, перше місце посів Дніпровський національний університет ім. О. Гончара, друге – Університет митної справи та фінансів, третє – Національна металургійна академія України.

«Торік наш університет посів перше місце, а вже цього року ми отримали гран-прі. Це велика честь для нас, і ми дуже пишаємося собою, своїм університетом. Навчаючись в Університеті внутрішніх справ, ти не очікуєш відкрити у себе танцювальні чи співочі таланти, але дуже добре, що є такий конкурс, де кожен може спробувати свої сили, показати себе», – каже студент Університету внутрішніх справ Артем Борилюк.