У Дніпрі збільшиться тариф на вивезення сміття

У Дніпрі з 1 грудня збільшиться тариф на вивезення сміття. Ті, хто живе у багатоквартирних будинках, сплачуватимуть на 8,14 грн більше – 36 грн 57 коп. (на місяць). А у приватному секторі – 44 грн 03 коп. У департаменті екологічної політики міськради зазначають, що це вимушений крок, адже подорожчало пальне, збільшилися зарплати працівників, до того ж муніципальний полігон почав сплачувати екологічний збір.

«Ми вивозимо сміття й утилізуємо його на муніципальному полігоні. Тариф на утилізацію не змінювався з 2007 року. До того ж обсяги сміття значно збільшилися. Якщо сім років тому ми приймали 350-400 тонн на добу, зараз мінімально – 1,5 тис. тонн. У піковий період – це до 4 тисяч тонн. За нормативами вивозимо відходи раз на добу (великогабаритні раз на 10 днів). Але ми забираємо з деяких точок сміття аж тричі на день: о 7-й ранку, в обід та ввечері», – розповів директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

Він додав: «Звертайтеся на гарячу лінію https://hotline.dniprorada.gov.ua/, якщо бачите засмічені та захаращені ділянки у місті. Також прошу ОСББ, ЖБК та всі форми власності: укладайте договори на вивезення сміття та своєчасно сплачуйте».

фото з відкритих джерел