У Дніпрі злочинна група займалася викраденням людей (Фото)

У Дніпрі поліцейські викрили організовану злочинну групу, яка займалася викраденням людей та вимаганням грошей. 5 вересня під час скоєння злочину працівники управління стратегічних розслідувань за участі спецпідрозділу «КОРД» затримали п’ятьох членів групи. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Декілька місяців тому до поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив про вимагання у нього великої суми грошей. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження. Під час отримання від потерпілого першої частини грошей було затримано одного з лідерів групи. Одночасно з цим, в різних частинах міста Дніпра поліцейські затримали інших членів злочинної групи, створеної на етнічній основі.

Документування їх злочинної діяльності здійснювали працівники управління стратегічних розслідувань спільно з органами слідства, карного розшуку та прокуратури впродовж декількох місяців. Як було встановлено, зловмисники, застосовуючи фізичне та психологічне насильство, займалися вимаганням та викраденням людей. До складу групи входили чоловіки віком 20-30 років. Було проведено ряд обшуків за місцем мешкання та в автомобілях затриманих. У квартирі одного з чоловіків поліцейські вилучили травматичний пістолет з набоями.

Як було встановлено, злочинне угрупування корегувалося одним із відомих “злодіїв у законі”, який після звільнення з місць позбавлення волі, мешкає на території Туреччини. Він організовував злочинні групи, які ведуть протиправну діяльність корисливо-насильницького характеру як на території України, так і в інших державах ближнього та дальнього зарубіжжя.

Наразі двох лідерів затримано в порядку ст. 208 КПКУ. Вирішується питання щодо юридичного статусу та міри запобіжного заходу для інших учасників групи. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, що передбачає до 7 років позбавлення волі. Також поліцейські встановлюють інших учасників злочинної групи.