У Дніпрі знесуть усі незаконні будови (фото)

Незаконні будови на Пушкіна та Калиновій і на додачу синій фасад в історичному центрі Дніпра. Такі порушення виявила інспекція з питань благоустрою всього за один робочий день. Несумлінні дніпряни на власний розсуд вирішили «облаштувати» територію, нехтуючи правилами благоустрою і не реєструючи новобудови. Рішення інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради було тверде: незаконні будови знести та виправити фасад.

незаконні будови_Дніпро

На просп. Пушкіна, 12 люди вночі зводили прибудову, а вдень від інспекції ховалися. Документів у них не було.

«Ми демонтували вщент цю будову, бо розуміли, що за декілька ночей може з’явитися дах чи фіктивні документи», – наголосив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

незаконні будови_Дніпро

А на Калиновій почали зводити металевий балкон-гігант – та ані дозволу, ані документів у власників не знайшлося. Отже цю прибудову також демонтували. Не оминулося і без історичного центру міста: на розі вул. Вернадського та Крутогірного узвозу фасад будівлі пофарбували у синій колір. А на це теж має бути дозвіл. На щастя, власникам вистачило розмови, – поділився начальник інспекції.

незаконні будови_Дніпро

«Такі дії дніпрян обурили мене, і я вирішив написати пост у соцмережах та показати все наочно, бо ми декілька років ведемо просвітницьку роботу серед містян, регулярно здійснюємо демонтажі по місту, а щороку люди будь-якими способами намагаються обійти закон. І так співпало, що за один день виявили стільки знахідок без документів. Я закликаю містян бути відповідальними і мати документи на землю, дозвіл на побудову, і все буде гаразд. Але якщо виявим подібне – зноситимемо вщент», – обурився Руслан Мороз.