У Дніпрі знову заговорили про податкові декларації

Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС інформує про виправлення платником податків самостійно виявлених помилок, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації  з податку на прибуток.

Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Платник податків має право не подавати такий розрахунок, якщо відповідні уточнені показники зазначаються ним у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

Податкова декларація з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація), може подаватись платником податку як звітна (звітна нова), так і як уточнююча.

Якщо допущена помилка виправляється шляхом подання уточнюючої декларації, то враховуючи, що показники розраховуються наростаючим підсумком, платник податку повинен надати уточнюючу Декларацію за звітний (податковий) період, в якому було допущено помилку, разом з уточнюючими Деклараціями за послідуючі податкові періоди звітного року, у тому числі Декларацію за рік.

При цьому у рядку 18 уточнюючої Декларації за звітний (податковий) період, наступний за звітним періодом, що уточнюється, зазначається показник рядка 17 Декларації за попередній звітний (податковий) період з урахуванням уточнень за попередні періоди звітного року.

Якщо виправлення такої помилки здійснюється у звітній (звітній новій) Декларації, то за звітний (податковий) період, в якому була допущена помилка, заповнюється окремий додаток ВП.

При цьому, у складі звітної Декларації можуть бути уточнені показники за один звітний період та поданий один додаток ВП.

У рядку 18 додатка ВП за звітний (податковий) період, наступний за звітним періодом, що уточнюється, зазначається показник рядка 17 Декларації за попередні звітні (податкові) періоди звітного року з урахуванням уточнень.

 

Фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!