У Дніпрі зробили перший крок у кіногалузь

У Дніпрі зніматимуть сімейну новорічну комедію. Відповідний договір 2 грудня уклали представники міської влади та авторка проєкту-переможця конкурсу «Культурна столиця».

«У жовтні було оголошено третій додатковий етап конкурсу. Головною метою його проведення стала підтримка культурних напрямів, які особливо страждають у період пандемії», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Хорошилов.

Також він додав, що для міста зйомки художнього фільму – це перспективний внесок до іміджу, туристичної привабливості, а також подальшого культурного розвитку.

«Раніше ми підтримували створення документальних фільмів, різних телевізійних проєктів, але щоб мова зайшла про художній фільм із сценарієм, акторами, кастингами та кінозйомками, до сьогодні у нас не було таких проєктів. Тому ми раді, що творча група «Contrabas video production» береться за таку роботу. Маємо надію, що це буде перший крок у кіногалузь, адже наше місто достойне, щоб тут знімали фільми», – зазначив керівник художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

Жанр фільму – сімейна комедія. Робоча назва – «На Новий рік обіцяють сніг». Це історія головного героя, хлопчика Сашка, який має на меті здійснити власну мрію. Створенням стрічки займатимуться люди із великим досвідом у кіноіндустрії з Дніпра та Києва, застосують професійне обладнання.

«Це перший ігровий проєкт, який ми знімаємо у Дніпрі. Нашим завданням є показати місто, його цікаві локації. Сподіваюся, що після того, як фільм буде готовий, Дніпром зацікавляться представники кіноіндустрії не тільки в Україні, а й з-за кордону. Фільм знімає професійна команда, дехто з них буде спеціально приїжджати сюди на зйомки. Крім того, ми залучатимемо місцеві таланти. Тож доки триває кастинг, у ньому можуть взяти участь актори або ті, хто, можливо, мріяв опанувати цю професію», – розповіла авторка проєкту, режисерка, продюсерка Олександра Тесленко.

Зйомки відбуватимуться на близько 15 локаціях у нашому місті. Також організовано знімальний майданчик у павільйоні, що є унікальним для Дніпра.