У ДніпроОДА пройшла творча зустріч з одним із Братів Капранових

Багато про книжки, літературу, історію України і просто життя. У Дніпропетровській ОДА пройшов ще один творчий вечір. Цього разу завітав один із Братів Капранових – Віталій. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

 

«Плекаємо нашу традицію відкривати двері ОДА для спілкування з цікавими людьми. Запрошуємо відомих письменників, блогерів, акторів. Такі зустрічі дарують найцінніше – живе спілкування», – зазначила Ольга Горб.

Віталій та Дмитро Капранови – українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі, блогери. Автори десятків книжок. А ще ведуть ютуб-канал, де розповідають про історію України.

На зустрічі один з братів розповів про найцікавіші літературні доробки. Зокрема, книжку «Рута». Там показаний майдан 2014 року у Києві та його зв’язок з майданом 1991 року у Вільнюсі.

Напередодні ювілейного Дня народження країни презентував мешканцям Дніпропетровщини видання «Мальована історія незалежної України».

Привіз письменник й історичний роман «Паперові солдати». Там про долю художника Ніла Хасевича. А ще його ровесника Білла (Володимира) Титла. Він став головним художником студії Дісней. Намалював «Білосніжку», «Пінокіо», «Дамбо».

Віталій Капранов відмітив, що спеціально для зустрічі привезли книжку, тираж якої давно закінчився. Це «Справа Сивого» про Дмитра Яворницького.

«ДніпроОДА – справжній феномен. Організували цікавий та потрібний формат літературних зустрічей. Респект, шана і аплодисменти вам. Дуже приємно було отримати запрошення приїхати та розповісти про свою творчість. Ми влаштували в гарному сенсі «книжковий шабаш»,  – сказав Віталій Капранов.

 

Гостя творчого вечора Ольга Пишінська прийшла з певною метою. Аби приготувати сюрприз для батьків

«Моя мама вчителька історії, поціновувачка творчості Братів Капранових. До всього у них з татом незабаром 27-ма річниця весілля. Тож вирішила подарувати книгу з автографом», – сказала Ольга Пишінська.

А ось Надію Чумакову щиро збентежила книга про Майдан.

 

«Особливо вразила розповідь лікаря, який ретельно планував санітарні заходи, аби люди у наметовому містечку не позаражалися. Неймовірна самоорганізація та відповідальність», – вважає Надія Чумакова.

У форматі невимушеної бесіди говорили і про новий проєкт братів. Нині за підтримки Українського культурного фонду вони пишуть книгу «Історія Європи. Український погляд». З яскравими мапами, коміксами, найважливішими історичними подіями.