У Дніпропетровську півторарічний хлопчик випав з вікна

Трагічний випадок стався 12 травня у Дніпропетровську. З однієї із квартир четвертого поверху за відсутності нагляду матері півторарічний хлопчик виліз на стілець, який знаходився біля вікна, та, притулившись до москітної сітки, випав з вікна. Дитина з тяжкими травмами знаходиться в лікарні.

“За словами рідних, мама поклала сина спати, а сама поралася на кухні. За деякий час вона зайшла до кімнати та не знайшла дитину у ліжку, а на вікні ж була відсутня москітна сітка, ” – повідомила подробиці трагедії т.в.о. начальника сектора ювенальної превенції Дніпропетровського відділу поліції Тетяна Єфременкова.

На даний момент дитина з тяжкими травмами знаходиться в лікарні на апараті штучної вентиляції легень. Лікарі не дають ніяких прогнозів щодо подальшого стану потерпілого.

“З настанням тепла ми нерідко відчиняємо вікна настіж. Та часто батьки забувають, що москітна сітка може утримати лише пух та комах. А для маленьких дітей, в силу вікових особливостей сприйняття, вона свого роду є бар’єром, стіною. Та як показує практика, це призводить до сумних наслідків,” – зазначила т.в.о. начальника сектора ювенальної превенції Дніпропетровського відділу поліції.

За словами Тетяни Єфременкової, саме батьки несуть повну відповідальність за дитину до повноліття. Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність батьків за злісне невиконання по догляду за дитиною (ст.166), та найтяжчим покаранням є травмована дитина чи обірване юне життя.

Дані про подію внесені в журнал ЄРДР, поліцейськими з’ясовуються всі обставини, що привели до трагічної події.

За матеріалами dp.npu.gov.ua

Залишити відповідь