У Дніпровському будинку мистецтв показали картини відомого земляка (Фото)

У Дніпровському будинку мистецтв відбулось відкриття експозиції авторського доробку нашого земляка художника Геннадія Латишка (1938-2018). Геннадій Латишко народився в Томаківському району Дніпропетровської області у сім’ї художника. Повідомляють в Управлінні культури департаменту гуманітарної політики ДМР.

“Батько залучав Геннадія з дитинства до малювання, хлопчик допомагав батькові оформляти стенди та розфарбовувати крупні деталі. Перебуваючи в армії в м. Чугуєві отримав направлення у військове училище. Закінчив вище воєнно-морське училище ім. Фрунзе та Ленінградський воєнно-механічний інститут. Після служби в армії працював на Південмаші, потім в КБ «Південне». Але потяг до образотворчого мистецтва не залишав Геннадія Григоровича, тому малював, ілюстрував газету «Конструктор» та сатиричний листок «Оса». Надіслав зразки своїх робіт у Московський художній інститут, до якого був зачислений зразу”,- розповідають в управлінні.

Його картини різні за жанром, виконані в реалістичній манері. Відвідувачі зможуть побачити пейзажі, натюрморти і портрети відомих людей: Булата Окуджави, Віктора Цоя, Володимира Висоцького, Анни Ахматової.