У Кам’янському зустрілися тисячі велоспортсменів (Фото)

Днями у Кам’янському відбувся загальноміський фестиваль спорту – Велодень-2017. Тисячі професійних велосипедистів і любителів з’їхалися на майдан Петра Калнишевського. Велодень проходить у Кам’янському вже третій рік поспіль і є одним з найулюбленіших спортивних заходів городян. Традиційно в ньому беруть участь не тільки кам’янчани, а й гості із сусідніх міст, повідомляють у прес-службі міськради.

__________

На початку заходу було проведено дитячу велосипедну гонку.

Найменші учасники змагань отримали грамоти та медалі. Далі стартували дорослі змагання. Проїхавши центральними вулицями міста, велосипедисти виїхали на мостовий перехід через річку Дніпро і попрямували на Лівий берег, де фінішували на площі перед кінотеатром «МИР».

Далі організатори визначили переможців у заявлених номінаціях: «найоригінальніше вбрання», «оригінальний транспортний засіб», «наймолодший учасник» і «найстарший учасник велопробігу». Усіх креативних велосипедистів відзначили грамотами, кубками та символічними призами.

5

Наймолодшому учаснику велогонки було 7 років, а найстаршому – 71 рік. А ось у номінації «наймолодший уболівальник» перемогу здобув Владислав Черненко. Малюкові лише один рік, але він так активно підтримував велосипедистів, що організатори не змогли не заохотити цього юного вболівальника. У номінації «найоригінальніше вбрання» перемогу здобула Наталія Радченко. Її костюм, шолом і велосипед створювали образ чарівної феї. Найоригінальнішим транспортним засобом став незвичайний велосипед із вмонтованим скейтом замість сидіння і педалями на маленькому передньому колесі. Його власними руками сконструював Євген Смєянов.

4

Наступний фестиваль спорту і здорового способу життя «Богатирські ігри»  пройде в Кам’янському 10 червня на майдані Петра Калнишевського. Очікується, що в ньому візьме участь знаменитий український богатир Василь Вірастюк.