У колі друзів і колег: на Дніпропетровщині відсвяткували ювілей газети

Осінь завжди щедра на дарунки. У багряних кольорах саме цієї пори, але 30 років тому, з’явився перший випуск газети «Шахтар Кривбасу». Аби привітати виробниче видання з ювілеєм, у відомчому Палаці культури зібралися нинішні працівники служби інформації, колишні співробітники редакції і прихильники часопису Криворізького залізорудного комбінату, яких за майже третину століття виявилося чимало.

На початку святкового зібрання до присутніх звернулася начальник служби інформації Василина Котович. Вона подякувала тим, хто протягом трьох десятиліть докладав своїх зусиль до становлення видання. Час від часу змінювалися редактори (Василь Шкарбан, Аркадій Коваль, Юрій Ошмянський, Оксана Шахмоть, Марина Омельницька), змістове наповнення, періодичність виходу і поліграфічна грамота. Усе це було заради одного – утамувати спраглого читача свіжими фактами й подіями, матеріалами про життєдіяльність авторитетного рудничного підприємства.

Окрема увага серед очільників газети належить заслуженому журналісту України, президентському стипендіату Людмилі Тіміргалєєвій. Саме вона стояла біля витоків її створення. Тому почесне право першою поздоровити колег було надано першому редактору «ШК», голові Криворізького осередку НСЖУ Людмилі Миколаївні, яка згадала свої роки роботи у тоді ще зовсім юному «Шахтарику». Вона вручила творчому колективу щотижневика Почесну грамоту від голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, якою відзначено багато­річну сумлінну журналістську діяльність й активне наповнення інформаційного простору. Ще одним приємним подарунком від Людмили Тіміргалєєвої стали дві авторські книги – «Этой памяти у нас не отнять (Дзержинський район – флагман Кривбасу)» та «Події, звершення, долі» про славний будівельний комплекс нашого міста.

Друковане слово нині, як і раніше, не втратило своєї актуальності та є надійним джерелом інформаційного, соціального і духовного насичення. Виробничий часопис читають не тільки на комбінаті, його знають та цінують і в місті. Щотижня черговий номер «ШК» з’являється на столі голови Покровської районної в місті ради Володимира Коритніка.

– Без «Шахтаря Кривбасу» сьогодні неможливо уявити життя району», – зазначив у вітальній промові Володимир Васильович.

Доброю оцінкою стали вручені подяка колективу служби інформації за високу журналістську майстерність, об’єктивність та неупередженість у створенні позитивного іміджу комбінату, а також вітальний адрес і подяка Василині Котович за її сумлінну працю, креативність і творчий підхід до справи.

Поряд із публікаціями про виробничі досягнення, упрова­дження інноваційних процесів у видобуток залізної руди, економічний розвиток комбінату, непросту, але почесну працю шахтарів, розвиток соціальної сфери на шпальтах періодики постійно висвітлюється діяльність навчальних закладів, які готують кваліфіковані кадри для підприємства. Висловити вдячність за співпрацю з Криворізьким національним університетом прийшов керівник прес-центру КНУ, до речі, член НСЖУ, Сергій Чухарєв.

Теплі слова лунали від колишніх працівників і давніх друзів газети – членів Криворізького осередку НСЖУ Оксани Шахмоть (нині – редактор газети «Під знаком руди і металу» Криворізької міської організації ПМГУ), іменитого журналіста Святослава Азаркіна і талановитого фотографа Олега Грязнова.

Переоцінити значення виробничого видання для підприємства неможливо. Статті на найбільш актуальні теми і злободенні питання, про оплату праці та захист і відстоювання прав трударів проходять червоною лінією у кожному номері «Шахтаря Кривбасу». Таку концепцію газети цінують її співзасновники – адміністрація та профспілки, які також завітали на свято. За сумлінність та відданість обраній справі кожному із працівників служби інформації директор із персоналу Олег Макаров і помічник голови правління Павло Овчар вручили подяки і грошові премії від імені керівника ПАТ «Кривбасзалізрудком» Федора Караманиць. Зі свого боку, голова профкому первинної організації ПМГУ підприємства Юрій Деркач разом зі своїм заступником Володимиром Павленком вітали нинішній колектив служби інформації й колишніх співробітників редакції щирими словами і цінними подарунками.

Проте на цьому поздоровлення не закінчилися. Начальник відділу по роботі з молоддю УСП Марина Міхеєва подякувала від колективу молодіжної ради за висвітлення на шпальтах газети молодіжної політики комбінату та зичила натхнення, міцного здоров’я й професійних успіхів.

Зустріч з нагоди ювілею щотижневика виявилася по-справжньому затишною, а задушевні розмови, спогади з минулого та побажання творчих звершень на ниві публіцистики в ім’я справедливості заради кращого майбутнього ще довго вирували у колі друзів і колег.

30-річчя «Шахтаря Кривбасу» – хороший старт. Це своєрідний початок нового відліку часу, де обрані напрями діяльності будуть спрямовані на возвеличення людини праці, зростання економічних, технологічних та соціальних показників, що загалом створює позитивний імідж Криворі­зького залізорудного комбінату – одного з титанів гірничо-металургійного комплексу України.

 

Вікторія Моргун,

заступник начальника служби інформації пат «Кривбасзалізрудком»,

фото Анни Рогозіної