У Кривому Розі оперативники затримали групу Інтернет-шахраїв (ФОТО)

Днями у Кривому Розі затримали групу шахраїв, які через Інтернет здійснювали оборудки з нерухомістю. Правоохоронці встановили, що зловмисники розміщували у мережі пропозиції щодо оренди елітних котеджів і квартир у Києві та Карпатах.

Отримавши передоплату на банківські картки, шахраї відключали телефони та просто видаляли з Інтернету усі об’яви. Співробітники Управління СБУ в Запорізькій області задокументували, що отримані гроші зловмисники знімали у Запоріжжі й Кривому Розі, а також з’ясували, що адміністрування Інтернет-сторінок з фейковими об’явами здійснювалося з Дніпропетровщини.

Оперативники затримали трьох членів групи у Кривому Розі. Під час обшуків у квартирах правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та SIM-картки з доказами проведення оборудок з нерухомістю.

Інтернет-шахраї

Також було знайдено обладнання для виготовлення фальшивих грошей, підроблені купюри номіналом п’ятсот гривень на суму понад десять тисяч, фальшиві паспорти громадян України, технічні паспорти на автомобілі та посвідчення працівників силових структур, повідомляють у прес-службі СБУ.

Інтернет-шахраї

Зловмисники також зберігали два пістолети ТТ, два пістолети “Револьвер” та майже сто набоїв до них. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Шахраїв затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство

Залишити відповідь