У Кривому Розі реалізували унікальний для області проєкт

У Кривому Розі Молодіжний центр Криворізького державного педагогічного університету (КДПУ) за підтримки міської влади, реалізував унікальний для Дніпропетровщини проєкт. На базі гуртожитку вишу створено сучасний студентський хостел. Заступник криворізького міського голови Сергій Мілютін взяв участь у його відкритті та презентації планів з подальшої реалізації проєкту.

«У рамках об’єднаної програми Вілкула-Павлова ми робимо все, щоб Кривий Ріг був для молоді містом можливостей та перспектив. Містом, де хочеться навчатися, працювати, ростити дітей. Ми відкриті для молодіжних ініціатив, інноваційних ідей для нашого міста. Ми поєднуємо можливості міської влади, навчальних закладів і підприємств міста. Разом із активною молоддю створюємо умови для їхньої успішної самореалізації», — сказав він.

КДПУ підтверджує статус одного з центрів інноваційної освітньої та наукової діяльності міста й регіону.

Ректор КДПУ Ярослав Шрамко подякував міській владі за співпрацю: «Гості нашого міста можуть скористатися затишком, який ми створили на базі нашого гуртожитку. Упевнений, що ці проєкти перспективні для розвитку молоді й міста загалом».

Ініціатор проєкту, керівник молодіжного центру КДПУ Ілля Лисоконь зазначив: «Створення хостелів — європейська практика розвитку мережі готелів. Хостели привабливі зокрема тим, що дають можливість швидше освоїтись, знайти нових друзів. Ми знайшли підтримку, реконструювали площу понад 750 кв. м, встановили нове сантехнічне обладнання, організували їдальню, придбали меблі, білизну. Тепер маємо 30 комфортних номерів для проживання учасників освітніх, наукових, спортивних та інших заходів».

Завдяки молодіжним ініціативам у місті прийнято Програму «Нова генерація Кривого Рогу» до 2025 року. У рамках Програми працюють молодіжні виконкоми міста та районних рад. За результатами конкурсу «Громадський бюджет-2021» визначено 11 молодіжних проєктів-переможців.

Кривий Ріг щороку встановлює 200 молодіжних муніципальних стипендій та відзнак за видатні досягнення в науковій та інтелектуальній діяльності, культурі, спорті, за розвиток молодіжного руху та студентського самоврядування. Задля цього в міському бюджеті передбачено 1,5 млн грн.