У Кривому Розі винесли вирок військовому- ґвалтівнику

Трагедія сталася у березні 2016 року, коли мешканець Кривого Рогу, який на момент вчинення злочину проходив військову службу за контрактом, вночі напав на 25-річну дівчину. Погрожуючи пістолетом, зловмисник затягнув потерпілу до чагарників неподалік дитячого садка, зґвалтував її неприродним способом, після чого забрав її планшет вартістю майже 2 тисячі гривень, гроші та втік, повідомляють у  прес-службі прокуратури.

Свою вину чоловік визнав повністю, проте вирок Тернівського районного суду м. Кривого Рогу, згідно з яким він відсидить у кримінально-виконавчій установі 4 роки, – оскаржував.

У свою чергу, прокуратура звернулась до суду з апеляційною скаргою про призначення зловмиснику покарання у вигляді 5 років за ґратами. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області погодилась з доводами державного обвинувачення та призначила чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Апеляційний суд Дніпропетровської області підтримав позицію Криворізької місцевої прокуратури №2 та скасував вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання 21-річному громадянину за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.153 та ч.1 ст.187 КК України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом; розбій).

Залишити відповідь