У Нікополі мешканці роками жили в аварійному будинку (Фото)

Будинок № 143 по вулиці Шевченка у Нікополі вже більше десяти років знаходиться в занедбаному стані. Чому так сталося? Як розповіли його мешканці, інвестор мав наміри побудувати торгово-розважальний центр на території між вулицями Шевченка і Електрометалургів. Однією з умов договору про початок будівництва було: відселити мешканців цього будинку. За кошти інвестора було придбано житло і мешканці семи з 12 квартир його отримали. А ось мешканцям п’яти квартир, які залишилися в будинку № 143, пощастило менше. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Інвестор так і не розпочав будівництво торгово-розважального центру. Будинок тим часом поступово руйнувався і зараз знаходиться в непридатному для життя стані. Стіни потріскалися, дах протікає, штукатурка падає зі стелі, газ і вода відключені.

Начальник управління благоустрою, інфраструктури та комунального господарства Всеволод Зінченко доповів, що згідно висновку Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, житловий будинок № 143 на вул. Шевченка у м. Нікополі визнано не придатним для проживання. Згідно з чинним законодавством мешканців треба відселити на строк проведення капітального ремонту.

Враховуючи зазначене, комісія вирішила невідкладно вжити заходи щодо відселення мешканців з аварійного будинку строком на один рік та забезпечення їх транспортом для перевезення майна.