У Нікополі провели майстер-клас з розпису скіфським орнаментом

Нещодавно у Нікополі для клубу людей похилого віку «Золота осінь» провели майстер-клас з розпису шкіряних браслетів і талісманів скіфським орнаментом, який називався «Скіфські візерунки».

Присутній на заході біолог і краєзнавець Сергій Тороп ознайомив учасників з основними елементами скіфського рослинного орнаменту («древо життя», «вогнецвіт») та найбільш поширеними символами скіфського тваринного стилю, характерними для місцевості Нікополя («сонцерогий олень», «орел», «грифон»).

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Він відмітив, що скіфські майстри створювали неперевершені вироби мистецтва. Навів у якості прикладів золоту начільну стрічку з кургану Товста Могила та золоту скіфську пектораль. Крім того Сергій Тороп розповів про те, як він використовує зразки скіфського мистецтва при створенні своїх картин.

Члени клубу «Золота осінь» з великою зацікавленістю слухали розповідь краєзнавця, після чого приступили до розпису шкіряних браслетів і талісманів. Деякі учасники заходу настільки захопились роботою, що встигли розфарбувати по декілька шкіряних талісманів.

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської ради

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь