У п’ятьох мешканців Дніпропетровщини діагностували небезпечну хворобу

Із початку року понад триста жителів дніпровського регіону постраждали від укусів кліщів. У п’ятьох людей – діагностували хворобу Лайма. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Кліщі цьогоріч активізувались рано – цьому сприяла тепла зима. Перший випадок укусу стався ще в середині січня. Загалом їх кількість не більша, ніж у минулому році».

Якщо вас вкусив кліщ, не витягайте його самостійно, наголосили у департаменті. Краще зверніться до медиків. Після кліща варто віднести до Обласного лабораторного центру за адресою: м. Дніпро, вул. Щербаня, 6. Там його перевірять на інфекції. Людина, яку вкусили, також має здати аналізи, адже кліщі можуть переносити хворобу Лайма та енцефаліт.

«Нині, під час карантину, люди переважно сидять вдома. Та все одно потрібно бути пильними. Адже «зустріти» кліща можна навіть на власному подвір’ї. Найчастіше вони сидять у траві, на висоті 20–60 см. Радимо користуватися спеціальними репелентами, носити одяг із довгими рукавами світлого кольору», – додали в Обласному лабораторному центрі.

Активність кліщів залишається високою до кінця вересня, попереджають фахівці.