У павлоградських педагогів є ще й «Друге покликання»

У Павлоградському історико-краєзнавчому музеї відкрито незвичну  виставку. У її експозиції – 550 творів декоративно-прикладного мистецтва, автори яких – працівники шкіл, дитячих садочків та позашкільних закладів.

Загалом, у виставці, яка називається «Друге покликання», беруть участь 130 митців-аматорів. Їх роботи примушують по-новому побачити тих людей, яким павлоградці довірили найдорожче – своїх дітей.

Вражає різнобічна обдарованість авторів. Тут вам і вишиті картини, і сукні з сорочками і рушниками, ікони, твори живопису, вироби із дерева, іграшки, прикраси. Таку майстерність, вишуканість, смак, оригінальність і неабияке почуття гумору годі ще десь побачити.

Директор музею Тетяна Ведмідь розповіла, що це перша у місті виставка працівників шкіл і дитсадків. І тим приємніше, що вона відкриває нові таланти і показує, наскільки цікаві і обдаровані люди працюють з юними павлоградцями. І вона дуже б хотіла, аби діти  оглянули експозицію і оцінили творчість своїх вчителів і вихователів. Час на це є: виставка працюватиме до 15 травня.

До речі, виставку належним чином оцінила і місцева влада. У її відкритті брали участь віце-мер Олена Шуліка, Начальник міського відділу освіти Ірина Дем’яненко та голова профкому працівників освіти Олександр Рєзніков. Вони відзначили учасників авторів експонованих робіт почесними грамотами.

Ігор Захарук

Залишити відповідь