У Павлоградському районі працює єдина в області державна пасіка

У Павлоградському районі працює єдина державна пасіка на Дніпропетровщині. Вона налічує 89 вуликів, у кожному з них від 40 до 70 тисяч бджіл. Їх привозять з Європи. Розповідає Суспільне.

Пасічник Павлоградського лісництва філії “Новомосковського лісового господарства” Андрій Васильченко збирає мед на пасіці та стежить за бджолами більш ніж 20 років. Розповідає, ще з дитинства допомагав батьку, а тепер разом з чоловіком доглядає бджіл його син. За словами пасічника, розпочинається сезон у квітні, триває до вересня. Все літо він живе та працює у лісі на пасіці.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

“На кожному вулику є своє завдання. Де поміняти, замінити матку, де підставити вощину і так воно проходить цілий день. Навесні одна робота, влітку друга робота. Навесні – це йде заміна маток, формування відводків нових”, – говорить Андрій Васильченко.

Мед бджоли заносять у соти, розповідає пасічник. У такі ж матка відкладає яйця. На пасіці 89 вуликів. У кожному від 40 до 70 тисяч бджіл. Їх привозять з Європи, розповідає директор “Новомосковського лісового господарства” Петро Яловий. Каже, після того, як зацвів соняшник, на мед можна очікувати за 12-14 днів.

“Виїжджаємо там, де є медозбори. У цій місцевості посіяна і гречка, є соняшник, який нам багато виділяє, різнотрав’я, тут є балка, яка насичує мед різними присмаками, ароматами. Навесні виїджаємо на первоцвіти акації”, – каже чоловік.

Як тільки бджоли занесли мед, розповідає пасічник Андрій Васильченко, соти переносить у медогон. “Іде розпечатка рамки, щоб рамку викачати, треба відкрити соти, зрізається ножем і вставляється в медогон”, – розповідає він. Після викачки мед привозять у Павлоградське лісництво. Переливають його у тару та продають.

Фото: Суспільне Дніпро

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!