У Широківському районі відкрили каплицю

Образ Покрови Пресвятої Богородиці має велику шану серед вірян у всьому світі, до неї моляться, благаючи помочі та підтримки. Нещодавно в селі Олександрівка Широківського району відбулось урочисте відкриття й освячення каплиці на її честь.

Свята літургія

Наш народ Матір Божу завжди вважав Покровителькою козацтва та українського війська. Українські воїни постійно боролися за правду й свободу. Ідея побудови каплиці виникла в протоієрея Віктора Рожаловського досить давно. І ось тепер, коли знайшлися люди, об’єднані спільною метою, мрія стала реальністю. Церкву звели в центрі села. Розпочалось освячення Святою літургією за участю священно­служителів Широків­ського благочиння УПЦ КП. Хресним ходом священики й віряни попрямували до новозбудованої каплиці. З вітальним словом до людей звернувся благочинний Широків­ського району протоієрей Іван Батіг. Він побажав, щоб Мати Божа берегла українців від ворогів так, як у 910 році вберегла Константинополь, щоб усі жили в мирі й злагоді одне з одним.

Слова подяки

Особливі слова подяки настоятель храму Віктор Рожаловський висловив на адресу меценатів: сімей Артема та Світлани Доценків, Альони й Дмит­ра Подолець, депутата районної ради Дмитра Доценка. Як він зазначив, будівництво не відбулося б без допомоги сільського голови Олександрівки Алли Дон та будівничого Анатолія Максименка. Усі, хто був причетний до зведення каплиці, нагороджені  медалями й грамотами за жертовність та щиру працю на користь Святої Церкви Христової. Як кажуть віряни, відкриття каплички – це над­звичайне диво, яке сталося з Божого благословення, до якого всі готувалися з великим душевним натхненням. Ця подія – новий старт до благородних справ та вчинків, це вияв любові до Бога, до церкви, до України. Тепер кожен матиме можливість звернутись у молитві до Пресвятої Богородиці. І священнослужителі, і мешканці Олександрівки сподіваються, що цей невеличкий храм допома­гатиме дбати про душу, гуртуватиме молоде покоління навколо церкви, прищеплюватиме йому високі ідеали християн­ської моралі.

Ярослава Хлєбникова,

фото Віктора Рожаловського

Залишити відповідь