У Запоріжжі волонтери врятували 400 кажанів

Запорізькі ековолонтери врятували кажанів в одній із багатоповерхівок міста. Тварин виявили місцеві мешканці. Летючих мишей було так багато, що люди були змушені кликати на допомогу зоозахисників. Повідомляють “Подробиці”.

Ліжко в кімнаті волонтера Олесі вщерть заставлене коробками з кажанами. Їх тут – рівно чотириста. Зоозахисниця каже, що вдячна будівельникам, які не викинули тварин на мороз, а звернулися до неї. Дівчина каже, залишити їх у себе вдома не може. Адже вже опікується понад сотнею хворих тварин.

Ретельно вкладені в коробки, летючі миші чекають на волонтерів з Харкова. Які потім передадуть їх до Центру реабілітації рукокрилих. Там фахівці Центру реабілітації рукокрилих зважать кожного кажана, нагодують мурахами та помістять у спеціальні холодильники. Аби вже весною випустити на волю.

Вид цих кажанів – Руда вечірниця – кажуть волонтери. У природі від них неабияка користь – знищують сотні шкідників. І хоч в Україні Руда вечірниця досить поширена, ці рукокрилі занесені до Червоної книги.

Залишити відповідь