Ухваливши держбюджет на 2016 рік всупереч чинному законодавству, влада перейде останню межу, – Олександр Дубінін

Нинішній уряд під керівництвом прем’єр-міністра Арсенія Яценюка подав до парламенту проект державного бюджету на 2016 рік, врахувавши у ньому нові ставки податків, які депутати тільки планують розглянути на позачерговому засіданні 17 грудня, наголосив народний депутат, член міжфракційного об’єднання УКРОП Олександр Дубінін.
«У разі, якщо новий бюджет розрахований з новими ставками податків, то спочатку повинні бути проголосовані зміни до Податкового кодексу, а тільки потім може вноситися на розгляд ВР новий бюджет», – написав нардеп Дубінін на своїй сторінці в мережі Facebook. При цьому він зазначив, що презентація проекту держбюджету на наступний рік, відповідно до регламенту ВРУ, можлива лише після звіту Кабміну про виконання цього документу за минулий і поточний роки. Та, всупереч законодавству, уряд Арсенія Яценюка вже зареєстрував у Верховній Раді проект бюджету на 2016 рік, розрахований за новими податковими ставками, за які ще ніхто не голосував.
Також Олександр Дубінін підкреслив, що члени міжфракційного об’єднання УКРОП, безумовно, не підтримають відповідний проект податкової реформи, адже запропоновані зміни, ліквідовуючи спрощену систему оподаткування для підприємців та запроваджуючи ПДВ для аграріїв, практично повністю знищують малий та середній бізнес. Окрім того, за словами нардепа, запропонований проект Податкового кодексу збільшує податкове навантаження на громадян, підвищує ставку ПДВ на медикаменти і податок на нерухомість.
«Це стане серйозним ударом, передусім, по добробуту пенсіонерів і малозабезпечених», – констатував укропівець, зазначивши, що можливе ухвалення відповідного проекту Податкового кодексу все ж не стане для нього несподіванкою, адже «ні для кого не секрет, що у нашій країні все вирішують не закон і регламент, а політична доцільність чи просто чиєсь велике бажання». Ухваливши держбюджет на 2016 рік всупереч законодавству, влада перейде останню межу, підсумував Олександр Дубінін.

Залишити відповідь