Українці наготували рекордну кількість рибної юшки

Рекордну кількість рибної юшки, дев’ять тисяч літрів, наготували у Тернополі. На страву пішло 600 кілограмів риби: коропа, карася та товстолоба, півтонни картоплі, по 50 кілограмів цибулі та моркви. Пише 5 канал.

Найважче було, розповідають кулінари, тримати певну температуру у величезному казані, який важить три тонни. Кухарі ж намагалися не лише встановити  рекорд, а й приготувати смачну юшку.

«Більше трьох тижнів пішло на виготовлення казана. Тут не тільки казан, а й пічка. Казан з нержавійки. Сам казан з пічкою вийшов до трьох тонн», — розповів організатор фестивалю Михайло Гросуляк.

Після реєстрації досягнення у Книзі рекордів України стравою пригощали усіх охочих. Встановлення рекорду приурочили до фестивалю «Коропфест», який традиційно влаштовують у Тернополі цими днями.