“Українські шерифи” здобули нагороду на Амстердамському кінофестивалі

Документальний фільм українського режисера Романа Бондарчука “Українські шерифи” отримав спеціальний приз журі на престижному Амстердамському фестивалі документальних фільмів (IDFA). Про це повідомляє твіттер кінофестивалю, lb.ua

Фільм знято в копродукції України, Латвії та Німеччини, він розповідає про жителів Збур’ївки Херсонської області, які боролися з корупцією своїми силами.

Лад у Збур’ївці підтримував сільський голова Віктор Маруняк. За словами продюсера фільму Дарини Аверченко, він захищав жителів від олігархів, які хотіли скупити землі. Маруняк сів у в’язницю, а його функції почали виконувати інші люди.

“У село практично неможливо було викликати міліцію – вона не приїжджала через брак бензину – і громадський порядок у Збур’ївці охороняли два місцеві жителі Віктор Кривобородько і Володимир Рудьковський, – розповідає Аверченко виданню Cultprostir. – Спочатку ми думали, що це буде веселий фільм про експеримент з охорони громадського порядку. Однак після того, як почалася війна, настрій фільму змінився. Задумана комедія перетворилася на драму, де тепер набагато більше смислів”.

Фестиваль документального кіно в Амстердамі триватиме до 29 листопада. Головний приз отримав фільм “Дон Жуан” Єжи Сладковського (Швеція, Фінляндія).

Залишити відповідь