Український фермер вирощує найдорожчу у світі спецію
Олег Демченко із села Любимівка, що на Херсонщині, вирощує не огірки, не картоплю і навіть не помідори, а шафран. Влітку чоловік висаджує цибулинки, а восени (жовтень-листопад) на полі з’являються квіти (квітнуть вони лише 10-15 днів). Із п’яти сотих гектара фермер зібрав 250 г червоних приймочок. Пише ukrainegoodnews.com.
Садивний матеріал Олег придбав в українсько-шведського подружжя, яке першим у село завезло екзотичні цибулинки й започаткувало незвичний бізнес. За 1 кг матеріалу фермер віддав 4,5 євро. Однак заробіток від продажу королівської присмаки вартує тих вкладень – на невеличкій грядці без особливих зусиль можна заробити від 30 000 до 60 000 гривень.
У світі виробляють лише 300 тонн шафрану, переважно, в Ірані та Афганістані. Тепер до них приєдналася й Україна.