Унікальна шовкова квітка розцвіла в Ужгороді (фото)

В Ужгородському ботанічному саду пік цвітіння унікального дерева – Альбіції Ленкоранської. Рослина, батьківщиною якої є Іран, вкрилася повітряно-рожевими суцвіттями. Дерево, яке ще називають шовковою акацією, належить до виду квіткових рослин родини Бобових, повідомляє 0312.ua.

шовкова акація_Ужгород

Назву воно отримало на честь флорентійця Філіппо дель Альбіцці, який у XVIII столітті познайомив Європу з шовковою квіткою. Поширена рослина в Ірані, Туреччині, на південному сході Азербайджану, Далекому Сході (Китай, Японія, Тайвань), Індійському субконтиненті (Бутан, північна Індія, Непал, Кашмір), у Південно-Східній Азії (М’янма). На території України Альбіція зустрічається переважно у Криму.

шовкова акація_Ужгород

Окремі ж екземпляри можна побачити виключно у спеціалізованих парках та садах, зокрема й в Ужгороді – у ботанічному саду Ужгородського національного університету. Упевнені, що, перебуваючи на території ботсаду, ви не звертали уваги на величезне дерево у самому центрі між двох алей.

Дійсно, без квітів, воно зовсім не примітне. Зараз же дерево вкрите тисячами квіточок-ліхтариків. Їхнім рожевим квітом можна буде милуватися ще близько тижня.

Катерина Ірха